Vad är elcigaretter?

Det är fler och fler som väljer att gå över från vanliga cigaretter till elcigaretter. Men vad är elcigaretter egentligen för något? Det låter ju lite märkligt, cigaretter som är elektroniska. I den här artikeln ska vi ta och försöka reda ut lite frågetecken kring vad det är för något.

E-cigaretter har egentligen inte så värst mycket likheter med vanliga cigaretter, åtminstone inte om man ser till vad de består av. En elcigarett är ofta tillverkad i någon form av metall och kan ha lite olika utseenden. Ibland har de rent av formen av en vanlig cigarett, med en liten lampa som lyser då man tar ett bloss. Elcigaretten är elektronisk och använder sig inte av tobak. Istället använder man sig av en särskild vätska som man fyller elcigaretten med. Denna vätska brukar kallas för ejuice.

Ejuicen förångas då man tar ett bloss i elcigaretten. Denna fyller man på i en särskild behållare. Ett litet batteri i elcigaretten förångar ejuicen och därför uppstår det inte någon varm glöd. Det är alltså inte tobak man röker när man använder sig av en ecigg, däremot innehåller ofta ejuicen nikotin. Smaken av rök behöver heller inte påminna om vanlig tobaksrök utan finns i väldigt många olika varianter. Till exempel kan man välja en ejuice med mintsmak, fruktsmak, och så vidare.

När man använder en elcigarett behöver man ofta trycka på en liten knapp för att batteriet ska aktiveras. När man tar ett bloss behöver man alltså se till så att man har tryckt in den lilla knappen för att det ska fungera. Det finns också många olika elcigaretter i olika prisklasser som kan vara mer eller mindre avancerade. Vill man inte skylta med sitt rökande kan man skaffa en mer diskret variant, ett vanligt alternativ är till exempel elcigaretter som ser ut som pennor.

Comments are closed.